12:30

Ohtana/Pajala FF

Referat: Vittjärvs IK - Ohtana/Pajala FF

På Boden Arena vinner Ohtana/Pajala mot Vittjärv med 3-0 (2-0)
OPFF inleder bra och i den 6:e minuten nickar Adam in bollen i mål efter ett långt inlägg från Liam, tyvärr vinkar domaren för offside. Nästa läge kommer några minuter senare när Liam kommer med ett nytt inlägg mot Adam som sätter bollen strax utanför stolpen. Vittjärvs första läge blir farlig då en VIK:are blir fri vid straffpunkten och lättar bollen förbi Felle men också utanför. I den 18.e minuten gör Dennis Mäki ett fint genombrott och får till ett bra skott som målvakten räddar. Några minuter senare bryter Danne Mäki ett uppspel, avancerar och från 20 meter skjuter han ett hårt markskott som touchar stolpen, men utanför. Minuten senare har Cribba Lantto ett bra skottläge men sätter bollen utanför stolpen. Med halvtimmen spelad får OP en högerhörna som slås av John och Adam är den som når högst och nickar säkert in bollen till 1-0. Sista kvarten tappar OP lite av övertaget och i den 38:e minuten är en VIK:are ren i straffområdet, skottet rakt på Felle. OPFF kommer sedan i ett fint anfall där Anders Gramners inspel når debutanten Oliver Uusitalo vars volley tvingar målisen till en fin räddning. I anfallet efteråt har Vittjärv sin bästa målchans där man kommer fri mot Felle som gör sig stor och räddar skottet. Anders Gramner är sedan nära, först ett skott som smiter över krysset och sedan på stopptid där hans volley blockeras men returen vidare till Danne Mäki som sätter 2-0 vilket blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleds med ett inspel från Gramner som via nåt ben når Dennis Mäki som med en klassisk tåfjutt gör matchavgörande 3-0. Resten av halvleken blir till stor del en defilering där OPFF kontrollerar matchen och rullar boll utan att skapa speciellt många målchanser,, men man släpper heller inte till något bakåt utan matchen slutar med en klar seger med 3-0.
OPFF gör säsongens bästa match och vinner rättvist. Första halvlek är OPFF:s spelmässigt bästa halvlek och Vittjärv får stundtals enbart försvara sig. I OPFF gör Felle en viktig räddning på ett friläge, säker i övrigt också. Plussen i backlinjen till Liam Alldén som kom med otaliga inlägg och höll tätt på sin kant. Plus också till debuterande Johannes Pääjärvi som spelade mittback med en säkerhet som imponerade. På mittfältet var Daniel Mäki strålande och även John Kalla gjorde säsongens bästa match. Framåt går plussen till Adam Zingmark som dominerar luftrummet och plus även till Dennis Mäki som hade pigga ben och var värd mer än ett mål. I Vittjärv går plussen till mittbacken Per Thörnevall och offensivt till André Sköld. Bra domarinsats av Simon Tjärnberg.
Hörnor: 3-8, Skott på mål 4-7, Gula kort 2-0